Skip to content

Varje match är en cupfinal, resten av säsongen. Tabelläget tillåter inget annat. Därför var det en ruskigt viktig trea som togs idag när AFC Eskiltuna besegrades med 3-0 på Örsholmen.

Just Eskilstuna är tabellgrannar nere kring det negativa kvalstrecket. En seger för gästerna idag hade gjort läget än svårare för FBK att behålla ettanstatus kommande säsong. Men idag såg det ut som man hade bestämt sig. Bra tryck redan från start, och ledning redan efter 14 minuter då Anton Hallstensson laddade ett skott som såg ut att överraska AFC-målvakten. Stenhårt borrade sig bollen in i nät och pressen från start fick en vettig och rättvis betalning.

Men gästerna var allt annat än ofarliga. Kontringarna var vassa och Simon Grassvoll i hemmamålet fick verkligen visa vilken duktig målvakt han är. Ett flertal kvalificerade räddningar höll ledningen åt de röda. 32 minuter in satte Claes Nyman fart från strax innanför offensiv mittlinje, tog meter för meter innan han också lossade ett fint skott och tvåan var ett faktum.

Den andra halvleken gick vidare i samma form där dock spelet hamnade något mer på mitten. Gästerna försökte, men hemmalaget var stabila bakåt och lät inte Eskilstuna komma till några större farligheter. Det som kom, det tog Grassvoll hand om.

När klockan väl passerat de 90 så fick inbytte Chris Grauberg en fin passning, och fri med målvakten gjorde han inget misstag utan rullade säkert in 3-0, spiken i kistan och tre viktiga poäng i kampen om att, först och främst, slippa åka ur. FBK och AFC står efter dagens match på samma poäng, men där FBK har sämre målskillnad, vilket gör att man just nu är kvar på kvalplats.

Nästa cupfinal för FBK är nästa lördag då Sollentuna gästar Örsholmen.